ABUNDANTIA'S EVENEMENTEN

Als je tot hier bent geraakt, heb je waarschijnlijk al wel een idee waar Abundantia voor staat. Namelijk den overvloed aan drank en de vriendschap staan centraal. Om jullie een beeld te geven van wat Abundantia zoal doorheen het academiejaar organiseert, lijsten wij hier een paar van onze evenementen op. Evenementen die je als lid of sympathisant zeker eens moet hebben meegemaakt.

 


NVDO: Nacht Van De Overvloed


Zoals velen onder jullie al wel zullen weten is er geen Abu zonder Duvel. Net zo min als dat er geen Suske zonder Wiske of De Jean zonder kaaskroketten is. Duvel is voor ons een heiligdom. Een godendrank die met liefde moet worden uitgeschonken en met smaak moet worden genuttigd.

Om deze ode aan Duvel te uiten, organiseren wij in De Salamander elke eerste woensdag van de maand een Nacht Van De Overvloed, in't kort een NVDO. Dat concept is vrij simpel en geliefd bij menig student. Wij verkopen tijdens die nacht namelijk Duvel aan €2,5. U hoort het goed, voor een pietluttige twee euro kan men ervoor kiezen de plezantste avond van zijn leven te beleven. Op sommige woensdagen bieden we zelfs Duvel Tripel Hop aan voor de liefhebbers! 

Niet enkel hebben wij elke eerste woensdag van de maand een NVDO maar dit wordt twee keer per jaar zelfs uitgebreid naar een DVDO! Een Dag Van De Overvloed, ja zeker. Dan begint de pret al om 12u 's middags met frituursnacks aan studentikoze prijzen en Duvel aan €2,5. Wat wil een student met een kater en een vermagerde portemonnee nog meer?

Het Abundantia praesidium hoopt uiteraard jullie weer snel te mogen ontvangen aan onze eigenste Abundantia toog zodat we de Duvel weer rijkelijk kunnen laten vloeien en zotte toeren uit kunnen halen met een kater die we de nacht voordien hebben opgelopen.

Tot Duvels
Abundantia '22-'23

 

 

Abundantly Jazz


Abundantly Jazz is iets waar wij als Abundantianen zeer trots op zijn. Het is een van onze grootste evenementen waar wij elk jaar weer steevast naar uitkijken. Wij zullen jullie even een korte toelichting geven over de plezantste avond gevuld met de heerlijke geluiden van opzwepende tonen en onze favoriete goudgele godendrank. 

Elk jaar organiseert Universiteit Antwerpen in samenwerking met de overkoepelende studentenvereniging Unifac Calamartes. Calamartes is een week lang durend cultuurfestival op het Hof van Liere. Het festival gaat door in een spiegeltent die door de studenten mee wordt opgebouwd en telkens weer voor "oooh's" en "aaah's" zorgt. 

Abundantia organiseert op dat cultuurfestival ieder jaar een concept dat jong en oud samenbrengt, namelijk een !gratis! avond met swingende jazzmuziek en hemelse Duveltjes aan democratische prijzen. De avond begint met een liveband die jou al in hogere Jazzsferen brengt. DJ Duvelmans neemt nadien het roer over om gedurende een halfuur het publiek op te warmen voor de grote knaller van de avond: een live jazz/rock'n'roll band zoals je ze nog nooit meemaakte. Al dat leuks terwijl we jou de hele avond doorlopend Duvel serveren aan €2,50. En hebben we al gezegd dat de inkom gratis is?

Elk jaar was een daverend succes en ging het dak er af. Als je van jazz en Duvel houdt is Abundantly Jazz thé place to be. Iedere Antwerpse student zou deze avond op zijn minst een keertje moeten hebben meegemaakt. Al is het maar om de spiegeltent te bewonderen.

Jazzhands
Abundantia '22-'23

 

 

Cantussen


Duvel- en Wisselcantus

We nemen tijdens deze avond afscheid van alle patékes die het academiejaar mogelijk hebben gemaakt en verwelkomen de nieuwe lichting die het aankomende jaar tot wederom een topjaar zullen bombarderen.

Om onze nieuwe garde al eens op de proef te stellen en omdat onze wisselcantus toch een beetje anders is dan alle andere cantussen, gaat deze cantus uitsluitend door op Duvel. Wees er zeker bij want het is een cantus die maar één keer per jaar voorvalt. Het is dan ook niet voor niets dé cantus van het jaar waar elke duivelse drankliefhebber om vraagt en naar uitkijkt! 

Jenevercantus

Onze befaamde jenevercantus! Moeten we het eigenlijk uitleggen? Shotjes jenever à volonté op ne cantus. Dat is het.

Kleinkunstcantus

Cantusschijfjes, ze maken ons kapot, mijnheer. Ze maken ons zo zot, mijnheer. Mmmm cantusschijfjes. Opzij, opzij, opzij. Maak plaats, maak plaats. De kleinkunstschijfjes, die komen eraan.

En natuurlijk tal van andere cantussen doorheen het jaar...

 

Galabal


Onder het motto: "het moet niet altijd op café te doen zijn".

Eén keer per jaar slaat Abundantia de handen in elkaar met twee andere kringraadclubs om de meest glamoureuze avond van het jaar te organiseren. Het is een avond waar je je mooiste kledij aantrekt en met een Duveltje in de hand de dansbeentjes naar hartenlust losgooit op de tunes van de beste DJ's van 't Stad en omstreken!

Je kan zelfs een heerlijk menu voorgeschoteld krijgen voor het galabal aanvangt. Als dat geen glamoureuze avond is, weten wij het ook niet meer.

 

 

Verder hebben wij nog tal van andere evenementen zoals:

students on stage, middag TD's, kerst op UAntwerpen, kaas- en bieravond, quiz, spelletjesavonden en zoveel meer.

Abundantia heeft evenementen voor elk wat wils. Check zeker onze kalender en hou de facebookpagina in de gaten om altijd op de hoogte te blijven van aankomende evenementen. Hopelijk zien wij jou binnenkort verschijnen tijdens één van onze samenkomsten!

 

 

© 2020 Abundantia. All Rights Reserved.